2023-06-26

Mötesplatsen i fokus när stjärnkocken etablerar sig i Nacka strand

Med 14 restauranger, 5 år på Svenska Kocklandslaget och 1 Michelinstjärna är krögaren Jonas Lagerström van vid att driva krog. Men visst klappar hjärtat lite extra för etableringen av Stella i Nacka strand; Jonas växte nämligen upp i Nacka, och har själv tillbringat tid i området.

Jonas vill att boende ska känna ett ägarskap för Stella, och att det ska bli en plats som de ska vilja vara på. Tanken bygger på den gamla hederliga kvarterskrogen; en lokal samlingsplats där man kan ta en öl med kollegorna efter jobbet, fira vinsten med fotbollslaget eller bara njuta av en god pizza i gott sällskap:

– Man vill känna att man bidrar. Folk behöver någonstans att samlas och umgås, därför är det extra kul att ligga i Nacka strand.

Han månar om att Stella ska vara inkluderande, och öppnar särskilt upp för barnfamiljer. Pizzorna görs i storlekar för både stora och små magar, och barn under 12 år äter utvalda favoriter utan kostnad när föräldrarna är med på notan. På frågan om vilken pizza som är godast är det en som står ut från mängden:

– Min favoritpizza är nog vår svamp- och tryffelpizza. Det har jag tyckt sedan dag ett och den har suttit så bra från början. Men sen har vi haft några Månadens Pizzor som varit riktigt bra, och det är kul att varva och testa nytt. Kanske tillkommer det säsongspizzor och liknande som gör menyn ännu mer dynamisk.

Ambitionen är att utmana pizzabranschen till en modern och mer hållbar utveckling, inte minst när det gäller schyssta arbetsvillkor. Det innebär bland annat att de anställda har kollektivavtal, så favoritpizzan kan avnjutas med extra gott samvete. Och ska man revolutionera den svenska pizzakulturen verkar Augustendalsvägen 16 vara en bra plats att börja på.

Besök webben
Hitta hit