Aktuellt

Aktuellt

Mer liv och rörelse, fler möjligheter och utökat utbud. Följ stadsdelens utveckling och håll dig uppdaterad om nya projekt, nyinflyttade företag, invigningar och havsnära arrangemang.

Julbord i Nacka Strand

Börjar du bli sugen på julbord? Oavsett om du är företag eller privatperson kan du njuta av välsmakande delikatesser hos både Tornvillan och Heat i Nacka Strand!

Restaurang Heat

Är du sugen på köttbullar, pannkakor eller en riktigt god fisk är Heat restaurangen för dig. Här serveras rykande färsk husmanskost – som lagas med stor variation och mycket kärlek.

Tobin Properties

Tobin Proprties är ett litet och personligt företag som bygger nya lägenheter i Nacka Strand. Just nu byggs första etappen, K1, som är ett projekt med 60 lägenheter som väntas stå klara om cirka två år.

Marint läge för marint företag

På Yanmar tillverkas och säljs marina dieselmotorer och industrimotorer över hela världen. I Sverige är fokus på det marina och företaget förser allt från fritidsbåtar och taxibåtar, till polis, militär och kustbevakningsbåtar med motorer.

Claudio Kitchen & Friends

Delikatessbutiken Claudio Kitchen & Friends har flyttat till nya och större lokaler i Nacka Strand. Nu finns den italienska delikatessdrömmen på Augustendalstorget 8.

En anonym staty mitt i Nacka Strand

Statyn med den flygande kvinnan i Nacka Strand har väckt många frågor. På konstverket finns nämligen ingenting som avslöjar varken vad den heter, varför den finns eller vem som skapat den. Förvirringen kring bronsstatyn har pågått sedan den restes 1995 utanför Torghuset i Nacka Strand.

Mäklare först på toppadressen i Nacka strand

Det moderna Torghuset i är delvis färdigrenoverat och den första hyresgästen står klar. I början på september 2021 flyttar SkandiaMäklarna in i sina nya lokaler, på en central adress med sjönära läge. För SkandiaMäklarna är flytten en del i den kvalitetsresa de just nu gör.

Little Britain Tea Garden

I glappet mellan två urbana byggnader gömmer sig det idylliska Little Britain Tea Garden. Här serveras det mesta från rykande färska scones till lyxiga kakor – alltid med engelsk touch.

Marinmäklarna expanderar

I 27 år har Marinmäklarna varit en självklar del av Nacka Strand. Nu utökar de verksamheten och skapar ett marint centrum, bland annat med nyrenoverade lokaler, större yta, försäljning av marina tillbehör och utökade möjligheter för båtuthyrning.

Gud Fader på Himmelsbågen

En smäcker silhuett syns på lång väg från Stockholms inlopp. Med sina 23 meter lägger den en skyddande hand över Nacka Strand, och ramar in den vackra stadsdelen från sjösidan. Stål- och bronsskulpturen Gud Fader på Himmelsbågen har en spännande historia som tar oss hela vägen från Stockholm till New York.

Här får Nacka Strand-bornas ägodelar nytt liv

”Jag älskar mitt jobb varje dag och har gjort så i 30 år.” Så säger rutinerade Nabil Youssef från Kemtvätt och Skrädderi när han berättar om arbetet med att förbättra saker.

Stockholm Fashion District öppnar för digitala lösningar

Sedan 5 år tillbaka samlas runt 700 varumärken i Stockholm Fashion District i Nacka Strand, som med sina två stora handelshus och totalt 150 showroom utgör Sveriges modemecka. Nu tar företaget nya krafttag och satsar på att utveckla en digital plattform för showroom och andra branschrelaterade tjänster.

Ny in- och utfart till väg 222

Nacka strand och Jarlaberg ska få en ny in- och utfart till väg 222, genom trafikplats Skvaltan. Den nya vägen säkrar också en fungerande förbindelse under kommande byggprojekt i området.

Restaurang Heat

Heat är restaurangen där hemlagad mat ligger i fokus. I allt från förrätter till deras goda lunchbuffé kan du som gäst förvänta dig vällagad, hemgjord mat gjort med kärlek och på de bästa av råvaror. På Heat kan du även beställa catering, eller boka deras lokal till din fest.

Möt Tina Wahlstedt på TAM

Tina Wahlstedt är kommersiell förvaltare på TAM Asset Management. Hon gillar att få vara med och möta det nya Nacka Strand med alla de förändringar som sker i området. Såklart även Nacka Strands fantastiska läge vid vattnet med närheten till både Stockholm och skärgården tack vare pendel- och skärgårdsbåtar, och den marina miljön i båthamnen.

Möt Georg Belessis på TAM

Georg Belessis arbetar som teknisk förvaltare på TAM Asset Management. Han ansvarar för all service samt tekniska installationer i fastigheterna, både inre och yttre. I Nacka Strand trivs han med det breda utbudet och den variation som finns i fastigheterna. Allt från kontor till skola och restauranger.

Möt Annelie Åstrand på TAM

Annelie Åstrand arbetar med uthyrning av lokaler på TAM Asset Management. Hon trivs i Nacka strands blandade bebyggelse med byggnader av olika karaktär – allt från äldre fabriksbyggnader till modernare fastigheter, restauranger och det fina hotellet J. Det är något visst med stadsdelens mix av kommersiella fastigheter och bostäder, historia, framtidsvisioner och, inte minst, närheten till vattnet.

Möt Christoffer Rodin på TAM

Christoffer Rodin är VD på TAM Asset Management och han är en av personerna som verkar för utvecklingen av Nacka strand. Här gillar han läget, närheten till stan, havet och den fina naturen i området. Men också att få börja och avsluta varje arbetsdag med en båttur över fjärden.

Miss Goong

Miss Goong är för dig som söker en asiatisk smakupplevelse – allt från sushi och thairätter till pokébowl’s och yakiniku. Här görs maten från grunden på de bästa av råvaror och under ledning av den smaksäkra kocken Buakhai Duangbutdee, som tidigare arbetat på några av stans bästa restauranger. På Miss Goong kan du även beställa take away eller mat till ditt evenemang.

Torghuset

Mitt i Nacka strands pulserande företagskluster ligger Torghuset. Torghuset är en fristående byggnad på ca 3000 kvm, fördelat på fyra plan.

Claudio Kitchen & Friends - ny deli i Nacka Strand

Nu har det öppnat en italiensk delikatessbutik i Nacka strand. Det är Italiana Food Selections som satsar på en liten deli – Claudio Kitchen & Friends – som du hittar på Automobilgatan 4, i samma byggnad som Heats restaurang.

En liten pärla vid havet

Precis invid vattnet i Nacka Strand utvecklar Patriam nu genomtänkta och tidlösa hem i nära samarbete med det danska arkitektkontoret Arkitema Architects.

Känn lugnet på Njuta Spa

På en klippa i Nacka Strand, med utsikt över Stockholms inlopp ligger Njuta Spa. Det är en oas skapad för den som vill stanna upp och få tid att njuta. Här kan man unna sig tid för omvårdnad, ta hand om kropp och själ och uppleva harmoni i en skön omgivning utan att trängas med andra. Njuta Spa drivs av Anneli Helmerson och Marie Emdevik.

Träna hemma

Träning och rörelse är super för hälsan, men det kan vara svårt att hinna med. Sjukgymnasten och fysioterapeuten Naemi Örjans, på SATS, tipsar om hur du kan hålla dig hälsosam med enkla hemmaövningar – All träning är bättre än ingen träning!

200 nya bostäder

I höst påbörjar förberedelserna inför byggnationen av 200 nya bostadsrätter på höjden i Nacka strand. Bakom projektet ligger bostadsutvecklaren Besqab.

Funky Chicken Food Truck

Varje dag vid lunch står de på Augustendalstorget i Nacka Strand, redo att servera en härlig atmosfär och riktigt god mat. Funky Chicken food truck, ett passionerat gäng som älskar vad de gör –att servera vällagad street food. Med sig i bagaget har de en vinst i ”Stockholm Burger Fest 2016” där deras hamburgare vann både juryn och folkets hjärtan. Men hur har deras resa sett ut?

Upplev Stockholm med båt

Stockholms innerstad är svårslagen, men om du vill uppleva något ännu mer idylliskt ska du ge dig ut i skärgården. Niclas Sjögren driver Marinmäklarna i Nacka strand. Han hjälper dig att hyra båt så att du kan upptäcka skärgården eller bara ta en tur runt Djurgården.