Aktuellt

Mer liv och rörelse, fler möjligheter och utökat utbud. Följ stadsdelens utveckling och håll dig uppdaterad om nya projekt, nyinflyttade företag, invigningar och havsnära arrangemang.

Little Britain Shop öppnar i Nacka strand

På Automobilgatan 16 öppnar i slutet av september Little Britain Shop. Det är ägarna till familjära Little Britain Tea Garden som utökar sin verksamhet, och snart välkomnar besökare till en gift shop fylld med brittisk memorabilia.

Affordable Art Fair till Nacka strand 5 - 8 oktober

Under sina elva år har den ambulerande världsutställningen vuxit sig allt större, och förväntas bli det den största i sitt slag i Stockholm. 5 till 8 oktober samlas gallerier från hela världen på Nacka Strand Möten & Event, och låter såväl inbitna samlare som nyfikna noviser ta del av tusentals konstverk. 

Mötesplatsen i fokus när stjärnkocken etablerar sig i Nacka strand

Med 14 restauranger, 5 år på Svenska Kocklandslaget och 1 Michelinstjärna är krögaren Jonas Lagerström van vid att driva krog. Men visst klappar hjärtat lite extra för etableringen av Stella i Nacka strand; Jonas växte nämligen upp i Nacka, och har själv tillbringat tid i området.

Mer Italien i Nacka strand när Claudio Kitchen & Friends expanderar

Att Claudio Kitchen & Friends varit destinationen för alla saker Italien i Nacka strand är sedan länge känt. Det började med ett importbolag för tio år sedan. 2021 tillkom butiken, och 21:a april öppnade vinbaren.

Stella Pizza har öppnat på Augustendalsvägen 16

Bakom succén Stella står inga mindre än Jonas Lagerström och Danny Falkeman. Samma duo är även ansvariga för stjärnkrogen Etoile, som 2018 belönades med en Michelinstjärna. Inspirerade av den svenska pizzatraditionen öppnar de nu sin sjätte och hittills största enhet i Nacka Strand.

Alecta tar över förvaltningen av Nacka strand

Från och med 1:a februari tar vi på Alecta Fastigheter över förvaltningen av Nacka strand.

Funky Chicken bäst i Sverige – Och 5:e bäst internationellt

På burgerdudes.se utses varje år Sveriges bästa burgare. En prestigefylld titel, och en uppgift de tar på största allvar. 9:e januari var det dags igen, och för tredje året i rad fick Nacka Strands Funky Chicken förstaplaceringen.

Hotel J

Hotel J består av tre byggnader; huvudbyggnaden vars äldsta del dateras tillbaka till 1912, Tornvillan som stod färdig 1889, och Fabrikörsvillan som upprättades kring mitten av 1800-talet. Med historiska lokaler skapar personalen magiska möten, hisnande bröllop och fantastiska fester.

Nystart efter ombyggnation på SATS

På Cylindervägen 18 har SATS lokaler under hösten 2022 byggts om och fått ett rejält lyft. En fräsch maskinpark, dedikerade PT:s och ett svettigt gruppträningsschema står redo för att hjälpa dig nå dina mål.

Nacka Strands Gymnasium rustar för framtiden

I 30 år har elever vallfärdat till skolan på Cylindervägen 4, och när terminen började i höstas kom de tillbaka till nyrenoverade lokaler. Markus Jonsson, rektor på Nacka Strands Gymnasium, berättar om namnbytet från Mediegymnasiet, och om att förvalta ett arv.

Hållbart och hemtrevligt när Kemtvätt & Skrädderi i Nacka Strand tvättar och lagar

Från båtkapell till balklänning, uppfräschning till uppläggning. Med 30 år i branschen löser Nabil Youssef och hans team på Kemtvätt & Skrädderi Nacka Strand det mesta.

Nacka Strand Dental firar fyra år med breda leenden

På markplan på Cylindervägen 14 hittar vi Nacka Strand Dental. När man kliver in genom dörrarna möts man av ett glatt gäng och ljusa fräscha lokaler. Nevin, som öppnade kliniken i september 2018, ville skapa en avslappnad känsla och en hemtrevlig atmosfär. Då var målet att bli det självklara valet av tandläkare i Nacka strand, och så här fyra år senare är de en naturlig del av stadsdelen.

Svenska Kryssarklubben

Sommaren närmar sig med stormsteg och kanske har du blivit sugen på att ge dig ut tills havs? I Nacka Strand finns alla möjligheter för ett härligt båtliv, med egen eller hyrd båt. Dessutom finns Svenska Kryssarklubben i området, och de vet allt om båtlivet i Stockholms inlopp!

Ett perfekt läge för systerbolagen

Mitt i Nacka Strand lyser det nyrenoverade Torghuset upp kvarteret. Här sitter Tura Scandinavia och Network Innovation, två systerbolag som säljer och distribueras allt från stora skrivare till mjukvaror.

Frisörerna i Nacka Strand har kunder från hela Stockholm

På markplan i det nyrenoverade Torghuset finns Frisörerna i Nacka Strand. Hit kommer alla slags människor för att fixa frisyren – från 2 till 100 år. Dessutom har de kunder från hela Stockholm, och en hel del från närområdet.

Nacka Strand Möten & Event

Nacka Strandsmässan har fått en trevlig uppdatering! Nu byter mässan namn till Nacka Strand Möten & Event. Med det kommer en ny logotyp och webb.

Känn lugnet på Njuta Spa

På en klippa i Nacka Strand, med utsikt över Stockholms inlopp ligger Njuta Spa. Det är en oas skapad för den som vill stanna upp och få tid att njuta. Här kan man unna sig tid för omvårdnad, ta hand om kropp och själ och uppleva harmoni i en skön omgivning utan att trängas med andra. Njuta Spa drivs av Anneli Helmerson och Marie Emdevik.

The View – med Nacka Strands bästa utsikt

Har du varit i Nacka Strand har du säkert sett The View. De pampiga bostäderna tornar upp sig intill hamnen och välkomnar de som anländer med båt. Men bakom byggnaden finns en spännande historia, som började med ett av landets största företag redan på 80-talet.

Unna dig stans bästa delikatesser

Det är jul och hos Claudio Kitchen & Friends är den extra god! Här finns italienska delikatesser som frestar människor året runt, men kanske extra mycket inför jul och nyår.

Restaurang Heat

Är du sugen på köttbullar, pannkakor eller en riktigt god fisk är Heat restaurangen för dig. Här serveras rykande färsk husmanskost – som lagas med stor variation och mycket kärlek.

Tobin Properties

Tobin Proprties är ett litet och personligt företag som bygger nya lägenheter i Nacka Strand. Just nu byggs första etappen, K1, som är ett projekt med 60 lägenheter som väntas stå klara om cirka två år.

Claudio Kitchen & Friends

Delikatessbutiken Claudio Kitchen & Friends har flyttat till nya och större lokaler i Nacka Strand. Nu finns den italienska delikatessdrömmen på Augustendalstorget 8.

En anonym staty mitt i Nacka Strand

Statyn med den flygande kvinnan i Nacka Strand har väckt många frågor. På konstverket finns nämligen ingenting som avslöjar varken vad den heter, varför den finns eller vem som skapat den. Förvirringen kring bronsstatyn har pågått sedan den restes 1995 utanför Torghuset i Nacka Strand.

Mäklare först på toppadressen i Nacka strand

Det moderna Torghuset i är delvis färdigrenoverat och den första hyresgästen står klar. I början på september 2021 flyttar SkandiaMäklarna in i sina nya lokaler, på en central adress med sjönära läge. För SkandiaMäklarna är flytten en del i den kvalitetsresa de just nu gör.

Little Britain Tea Garden

I glappet mellan två urbana byggnader gömmer sig det idylliska Little Britain Tea Garden. Här serveras det mesta från rykande färska scones till lyxiga kakor – alltid med engelsk touch.

Marinmäklarna expanderar

I 27 år har Marinmäklarna varit en självklar del av Nacka Strand. Nu utökar de verksamheten och skapar ett marint centrum, bland annat med nyrenoverade lokaler, större yta, försäljning av marina tillbehör och utökade möjligheter för båtuthyrning.

Gud Fader på Himmelsbågen

En smäcker silhuett syns på lång väg från Stockholms inlopp. Med sina 23 meter lägger den en skyddande hand över Nacka Strand, och ramar in den vackra stadsdelen från sjösidan. Stål- och bronsskulpturen Gud Fader på Himmelsbågen har en spännande historia som tar oss hela vägen från Stockholm till New York.

Här får Nacka Strand-bornas ägodelar nytt liv

”Jag älskar mitt jobb varje dag och har gjort så i 30 år.” Så säger rutinerade Nabil Youssef från Kemtvätt och Skrädderi när han berättar om arbetet med att förbättra saker.

Stockholm Fashion District öppnar för digitala lösningar

Sedan 5 år tillbaka samlas runt 700 varumärken i Stockholm Fashion District i Nacka Strand, som med sina två stora handelshus och totalt 150 showroom utgör Sveriges modemecka. Nu tar företaget nya krafttag och satsar på att utveckla en digital plattform för showroom och andra branschrelaterade tjänster.

Ny in- och utfart till väg 222

Nacka strand och Jarlaberg ska få en ny in- och utfart till väg 222, genom trafikplats Skvaltan. Den nya vägen säkrar också en fungerande förbindelse under kommande byggprojekt i området.

Restaurang Heat

Heat är restaurangen där hemlagad mat ligger i fokus. I allt från förrätter till deras goda lunchbuffé kan du som gäst förvänta dig vällagad, hemgjord mat gjort med kärlek och på de bästa av råvaror. På Heat kan du även beställa catering, eller boka deras lokal till din fest.

Miss Goong

Miss Goong är för dig som söker en asiatisk smakupplevelse – allt från sushi och thairätter till pokébowl’s och yakiniku. Här görs maten från grunden på de bästa av råvaror och under ledning av den smaksäkra kocken Buakhai Duangbutdee, som tidigare arbetat på några av stans bästa restauranger. På Miss Goong kan du även beställa take away eller mat till ditt evenemang.

Torghuset

Mitt i Nacka strands pulserande företagskluster ligger Torghuset. Torghuset är en fristående byggnad på ca 3000 kvm, fördelat på fyra plan.

Claudio Kitchen & Friends - ny deli i Nacka Strand

Nu har det öppnat en italiensk delikatessbutik i Nacka strand. Det är Italiana Food Selections som satsar på en liten deli – Claudio Kitchen & Friends – som du hittar på Automobilgatan 4, i samma byggnad som Heats restaurang.

Träna hemma

Träning och rörelse är super för hälsan, men det kan vara svårt att hinna med. Sjukgymnasten och fysioterapeuten Naemi Örjans, på SATS, tipsar om hur du kan hålla dig hälsosam med enkla hemmaövningar – All träning är bättre än ingen träning!

200 nya bostäder

I höst påbörjar förberedelserna inför byggnationen av 200 nya bostadsrätter på höjden i Nacka strand. Bakom projektet ligger bostadsutvecklaren Besqab.

Funky Chicken Food Truck

Varje dag vid lunch står de på Augustendalstorget i Nacka Strand, redo att servera en härlig atmosfär och riktigt god mat. Funky Chicken food truck, ett passionerat gäng som älskar vad de gör –att servera vällagad street food. Med sig i bagaget har de en vinst i ”Stockholm Burger Fest 2016” där deras hamburgare vann både juryn och folkets hjärtan. Men hur har deras resa sett ut?

Upplev Stockholm med båt

Stockholms innerstad är svårslagen, men om du vill uppleva något ännu mer idylliskt ska du ge dig ut i skärgården. Niclas Sjögren driver Marinmäklarna i Nacka strand. Han hjälper dig att hyra båt så att du kan upptäcka skärgården eller bara ta en tur runt Djurgården.