2021-03-18

Stockholm Fashion District öppnar för digitala lösningar

Sedan 5 år tillbaka samlas runt 700 varumärken i Stockholm Fashion District i Nacka Strand, som med sina två stora handelshus och totalt 150 showroom utgör Sveriges modemecka. Nu tar företaget nya krafttag och satsar på att utveckla en digital plattform för showroom och andra branschrelaterade tjänster.

Stockholm Fashion District är en affärsmötesplats för modeindustrin i Nacka Strand. Förutom handelshus och showrooms har de textilmässor och produktionsmässor, där svenska designers kan komma och titta på den kollektion av tyg de vill använda inför nästa säsong. Det kreativa distriktet är även en plats för utbildningar och inspiration.

Ny digital plattform
Modeindustrin kräver ofta fysisk närvaro, bland annat för att inköpare och designers behöver känna på textiler och se dem i olika ljus. Men även modebranschen kan dra nytta av digitala lösningar, inte minst i pandemier. Därför är Stockholm Fashion District i full färd med att ta fram en branschspecifik plattform för digitala tjänster och lösningar, som förväntas underlätta för både designers och inköpare.

Vill du veta mer?
Besök www.stockholmfashiondistrict.se.