2023-05-15

Mer Italien i Nacka strand när Claudio Kitchen & Friends expanderar

Att Claudio Kitchen & Friends varit destinationen för alla saker Italien i Nacka strand är sedan länge känt. Det började med ett importbolag för tio år sedan. 2021 tillkom butiken, och 21:a april öppnade vinbaren.

När lokalen vägg i vägg med delikatessbutiken på Augustendalstorget 8 blev ledig tog Claudio Hjort chansen. Det var först efter att han tackat ja som han började fundera på vad det skulle bli:

– Då började vi fundera på saker som ”Vad vill vi göra?” och ”Vad behövs i området?”. Det har alltid funnits en dröm om att göra något mer, och jag har saknat en familjär mötesplats där man kan samlas och njuta av härliga råvaror här i Nacka strand.

Invigningen blev en succé, och ombyggnationen ett lyft för de K-märkta lokalerna. Hit är alla välkomna, och Claudio är mån om att ha just något för alla; från en enkel espresso till en 100-årig balsamvinäger. I vinbaren har de utökat utbudet av sina populära focaccia, lagt till några sallader, och en bruschetta som är lite mindre för den som inte är lika hungrig. Dessutom finns en stor meny med ost och chark som väl kombineras med vinet, samt en varmrätt i veckan. Det Claudio ser fram emot just nu är att få dela med sig av sin vision och se vart det bär hän:

– Just nu vet vi egentligen inte hur folk kommer nyttja det här stället; kommer det bli ett lunchställe eller middagsställe? Går man hit på AW eller blir det efter maten? Själv är jag väldigt taggad och ser fram emot det. Jag har ändå ganska många års erfarenhet från branschen nu; jag har rest mycket, sett mycket, och plockat på mig godsaker från allt jag lärt mig och upplevt för att kunna applicera på ett.