2023-11-07

Kammarmusik med internationella artister i Tornvillan

Hotel J satsar på ett nytt kulturinitiativ och fyller Tornvillan med kammarmusik framförd av internationella artister. Den 25 november är det festkonsert i de historiska lokalerna.

I somras startade Hotel J ett Artist in Residence-program, där Tornrummet i Tornvillan lånas ut till artister för deras kreativa arbete. I utbyte erbjuder de hotellets gäster musik. Tanken är att större konserter ska hållas kvartalsvis, med konserten 25 november som startskott. Musikerna kommer finnas på plats från den 22 november, och välkomnar Nacka strandbor till öppna repetitioner där man kan följa den konstnärliga processen. Alla Sokolova, Community & Wellness Manager på Hotel J, berättar mer:

– Vi vill skapa en ny scen för kultur och musik, och lokalen är perfekt för detta. Historiska Tornvillan vill man ju använda på ett ödmjukt sätt. Den har otrolig akustik och det mindre formatet bjuder in till intima konserter. Man förs tillbaka i tiden, men är samtidigt närvarande i nuet. Det är fantastiskt att kunna uppleva musiken på det sättet.

Tanken är att även kunna erbjuda konferensgäster upplevelser som musikaliska pauser och skräddarsydda privata konserter. Med Operakällaren som en del av Nobis-koncernen är detta ett naturligt samarbete som kommer inifrån och ut. Initiativet går också hand i hand med Hotel J’s koncept att hjälpa sina gäster hitta ny energi, kreativitet och återhämtning:

– Det finns forskning på att kammarmusik har en avstressande effekt, och det är precis det vi vill uppnå. Våra gäster kommer hit för att slappna av, inspireras och må bättre.

Festkonserten den 25 november firas med hoppfulla stråkkvartetter och Luigi Boccherinis svängiga Fandango-kvintett. En biljett kostar 250kr, varav 50kr går oavkortat till Operakällaren Foundation. För mer information och biljetter, läs mer på Hotel Js webbplats.

 

Medverkande musiker:

Yura Lee, violin/viola (USA/Korea)
Alva Holm, violin (Danmark)
Erik Arvinder, violin (Sverige)
Vicki Powell, viola (USA)
Mats Bergström, gitarr (Sverige)
Kristina Winiarski, cello (Sverige)