2019-05-16

Funky Chicken Food Truck Från New York till Nacka strand

Varje dag vid lunch står de på Augustendalstorget i Nacka Strand, redo att servera en härlig atmosfär och riktigt god mat. Funky Chicken food truck, ett passionerat gäng som älskar vad de gör –att servera vällagad street food. Med sig i bagaget har de en vinst i ”Stockholm Burger Fest 2016” där deras hamburgare vann både juryn och folkets hjärtan. Men hur har deras resa sett ut?

Det började med grundarna Johan och John. Med flera års erfarenhet i branschen och en White Guide-listad restaurang bakom sig var de redo för något nytt. De älskade känslan av Harlem på 70-talet och hade en kärlek för funkmusik, och när den ikoniska låten ”Do the funky chicken” av Rufus Thomas spelades i bakgrunden så föddes idén och konceptet av Funky Chicken Food Truck. Idén utvecklades till en modern tappning av street food tillsammans med vällagad mat. Men hur skulle logotypen se ut?

Johan och John letade efter inspiration och hittade den i kultfilmen Pulp Fiction och ännu mer specifikt i Samuel L. Jackson’s karaktär. De lät en konstnär tolka deras vision för att hitta rätt utseende för deras nya koncept. I det första utkastet av logotypen så höll kycklingen i en revolver, vilket Johan och Jon inte tyckte var passande. Istället fick det bli en stor tumme upp och då kändes det genast helt rätt.

När känslan och logotypen var på plats så var det dags för Johan och John att hitta ett matkoncept som matchade deras vision. De var båda överens om att de skulle ha chicken over rice på sin meny, men hur skulle de göra en vanlig maträtt unik? Ingenstans i världen lagas den bättre än i New York. Två biljetter bokades och så började jakten på stans bästa chicken over rice. Efter några intensiva dygn hade Johan och John tuggat i sig varenda chicken over rice de kunnat hitta. När de kom tillbaka började de testa sig fram innan de hittade rätt smaker och som de valde att kalla New York Style ”Chicken over rice” som idag är en jättesuccé.

En maträtt var klar men Johan och John kände sig inte klara där, de ville erbjuda något mer. Hamburgare! En hel höst stektes det hamburgare efter hamburgare. De provade färs, olika metoder och tillslut hittade de den rätta kombinationen, en så bra kombination att den utseddes av matrecensenter till Sveriges bästa, men det visste ni redan.

En god vän som jobbade i Nacka strand tipsade Johan och John om att det saknades utbud av mat i stadsdelen. Det tog inte lång tid innan de fick tillstånd att ställa sin food truck på Augustendalstorget i Nacka strand. Idag är det en glädje för lilla Funky Chicken-familjen att vara mittpunkten i Nacka strand, en plats där alla möts, den lilla familj de kommit att bli.

– Vår plats på Augustendalstorget i Nacka strand har blivit något väldigt personligt under åren. Vi ses ju nästan varje dag, våra gäster och vi. Och därav så kan vi de flesta specialbeställningar men även de flestas namn. Vi är ett litet men starkt team.

Vi har Johan och John, som startade allt. Vår käre Frankie (Emil) som stått med oss och hjälpt oss utveckla konceptet genom åren. Och nu har vi även den fantastiska Nora på plats, alla vet ju att det behövs en kvinnas kraft för att få balans, säger gänget på Funky Chicken.