2021-06-10

Little Britain Tea Garden Engelska smaker i skärgårdsidyll

I glappet mellan två urbana byggnader gömmer sig det idylliska Little Britain Tea Garden. Här serveras det mesta från rykande färska scones till lyxiga kakor – alltid med engelsk touch.

Namnet, Little Britain Tea Garden, kommer från butiken Little Britain Shop, som drivs av Nick i Gamla stan. Jessica som driver Little Britain Tea Garden tillsammans med Nick berättar:

– Ordet garden är viktigt för mig. Jag vill att det ska framgå att det är en liten trädgård man omsluts av. Det indikerar att det är en mysig plats att vara på, en plats där det är enkelt att njuta av god fika och härliga omgivningar.

Deras British Scones bakas från grunden och serveras med de klassiskt engelska tillbehören sylt och clotted cream; en sorts grädde som bakas i ugnen på 80 grader i 10-12 timmar.

– Utöver det serverar vi de godaste engelska kakorna, fina sallader och lyxiga mackor. Mackorna och salladerna passar bra som en lättare lunch.
– Nu under sommaren serverar vi svalkande glass från Stikki Nikki också.

 

Köpa med hem

För gäster som inte får nog av de engelska smakerna finns Little Britain Shop i Gamla Stan i Stockholm. Här kan besökare köpa med sig smakrika produkter av engelsk härkomst. Nick berättar:

– Det finns sylt, kakor, te, marmelad och mycket annat. Ofta har besökare smakat något på caféet som de vill kunna unna sig även hemma. En del av butikens sortiment finns även på Little Britain Tea Garden.

Att driva café och butik i Nacka Strand är toppen, menar Nick och Jessica.

– Nacka Strand är en lugn idyll i en storstad. De flesta gäster känner igen varandra och det är en härlig bykänsla över området.
– För att ta sig in till stan är det enklast att ta den vackra vägen över skärgården. Det är en mysig båttur på 30 minuter, och det passar så väl in i bilden av Nacka Strand.
– Men bäst av allt är närheten till vattnet – och att gästerna, om de vill, kan ta med sig fika upp på kullen och äta med utsikt över Stockholms inlopp.