2023-01-31

Funky Chicken bäst i Sverige – Och 5:e bäst internationellt

På burgerdudes.se utses varje år Sveriges bästa burgare. En prestigefylld titel, och en uppgift de tar på största allvar. 9:e januari var det dags igen, och för tredje året i rad fick Nacka Strands Funky Chicken förstaplaceringen.

Inte nog med att Funky Chicken är Sverigebäst, de kammade dessutom hem en internationell femteplats. För dig som inte testat den prisbelönta burgaren kommer här ett utdrag ur motiveringen:

Vi på Burgerdudes har käkat tusentals burgare, men vi har ännu inte hittat något ställe som kommer i närheten av vad Funky Chicken levererar i Sverige. Köttets stekyta är hypnotiskt krispig, och med en helt fantastisk smak. De väl valda ingredienserna lever i perfekt harmoni med varandra och du får otroligt mycket kärlek i varje tugga.

Under en sommardag levererar den svarta foodtrucken på Augustendalstorget mellan 700 – 800 burgare på en dag, de serverar även ”Chicken over Rice” och ”Veggie over Rice” om man är sugen på något annat. Nu har de öppnat igen efter juluppehållet och köerna brukar ringla sig långa, så bästa tipset är att komma tidigt.