2022-02-17

The View – med Nacka Strands bästa utsikt

Har du varit i Nacka Strand har du säkert sett The View. De pampiga bostäderna tornar upp sig intill hamnen och välkomnar de som anländer med båt. Men bakom byggnaden finns en spännande historia, som började med ett av landets största företag redan på 80-talet.

Om du är inbiten Nacka Strand-bo känner du nog igen The View som gamla Ericsson-kontoret. Kontorskomplexet byggdes åt företaget på 80-talet, men gjordes så småningom till bostäder. Idag är The View ett av de största konverteringsprojekten i Stockholmsregionen, med nästan 270 fina bostäder. Som rubriker antyder är utsikten dessutom slående vacker – kanske den vackraste i hela Nacka Strand.

 

Bevarade detaljer

Under ombyggnationen var hållbarhet högt prioriterat. Bland annat tillvaratogs delar av det gamla Ericssonkontoret, så som stomme, tegelfasader och trapphus. På så sätt maximerades byggnadens unika kvalitéer, samtidigt som hållbarheten i bygget prioriterades.

 

Havsutsikt för boende

Idag stoltserar byggnaden med 10–12 våningar i souterräng. 30 av bostäderna har utrustats med spektakulära takterrasser, och det finns 10 Townhouses i etage. Nästan alla bostäder i byggnaden har balkong eller terrass med havsutsikt. Med det sagt kan vi påstå att The View håller vad det lovar – för vyn över Stockholms inlopp är lika fantastisk året om!

 

Fotograf: Thomas Zaar
Information: BSK Arkitekter