För hyresgäster

Hyresnytt

Det händer mycket i Nacka strand. Här uppdaterar vi kontinuerligt med information och händelser som kan vara bra att veta och känna till för dig som bor eller verkar i området.

Läs vårt senaste nyhetsbrev!
Nytt från din stadsdel – juni 2023

Alecta tar över förvaltningen av Nacka strand

Från och med 1:a februari tar vi på Alecta Fastigheter över förvaltningen av Nacka strand.

Vårdcentral öppnar i Torghuset

Vid årsskiftet välkomnar vi Doktor.se till Nacka Strand och Augustendalsvägen 20.

Nya hyresgäster

Vi välkomnar nya hyresgäster till Torghuset och Cylindervägen 18 här i Nacka Strand.

Cylindervägens busshållplats flyttas tillbaka

Busshållplatsen Cylindervägen som tillfälligt varit flyttad är nu tillbaka. Du tar bussen som vanligt på sin gamla plats innanför tunneln.

Trafikpåverkan i sommar och höst

Nacka utvecklas för fullt och det byggs på flera ställen. För att det ska gå snabbare i framtiden kommer det gå lite långsammare nu, och du bör ta höjd för längre restider i sommar och höst.

Infartsparkering försvinner

Från och med 30 juni försvinner infartsparkeringen i Torggaraget. Detta på grund av att de nya Access-korten inte kan läsas av parkeringsautomaterna.

Nacka Strand Möten & Event

Nacka Strandsmässan har fått en trevlig uppdatering! Nu byter mässan namn till Nacka Strand Möten & Event. Med det kommer en ny logotyp och webb.

Kryssarklubben i Nacka Strand

Svenska Kryssarklubben har flyttat in på Cylindervägen 12! Båtklubben är en av världens största och riktar sig till de som älskar båt, hav och skärgård. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivare båtliv med gemenskap och erfarenhet. Välkomna! 

Sjöpolisen 100 år

Stort grattis till sjöpolisen som firar 100 år! Redan år 1921 inrättades hamnpolisen, som senare blev sjöpolisen. Sedan start har de arbetat för att vi ska vara trygga till sjöss och i skärgården – och vi är tacksamma för deras fina arbete!

Busshållplats tillfälligt flyttad

Busshållplatsen på Cylindervägen (med busstrafik in mot Nacka Strand) är sedan en tid placerad utanför tunneln. Även gående hänvisas till trottoaren på andra sidan vägen. Anledningen är att Besqab behöver hålla säkerhetsavstånd vid avlastning av materiel, och förändringarna kommer att vara kvar så länge avlastning sker nära vägen.

SkandiaMäklarna till Torghuset

Torghuset har fått sina första hyresgäster i form av SkandiaMäklarna, som ser flytten som ett steg i den kvalitetsresa de gör just nu. Renoveringen av Torghuset pågår fortfarande, vilket ger nya hyresgäster möjlighet att påverka utformningen av deras framtida kontor.

Kryssarklubben flyttar in

Nu flyttar Svenska Kryssarklubben in på Cylindervägen 12! Klubben är för dig som älskar båtar, havet och skärgården och vill dela ditt intresse med likasinnade.

Nya lägenheter

Besqabs bygge går framåt. Etapp 1 och 2, med cirka 90 lägenheter, kommer att stå klara för inflyttning till Q4 2022.

Heat firade 1 år

Den populära lunchrestaurangen Heat Nacka Strand fyllde 1 år i augusti, vilket firades med härlig buffé och lyxiga efterrätter.

Beställ mat direkt i app

Miss Goong har anslutit sig till appen WEIQ, som gör att gäster slipper vänta. I appen kan du beställa mat för att sedan hämta upp den på restaurangen. Ladda ner idag så är du redo nästa gång du är sugen på stans bästa sushi!

För miljön

Nu använder vi bara grön el i alla våra fastigheter. Vi är måna om miljön och vår ambition är att alltid utvecklas. Detta är ett steg i ledet.

Cylindervägen blir enkelriktad

För att öka framkomligheten både för gående och trafik kommer Cylindervägen att bli enkelriktad. Enkelriktningen innebär också att det skapas nya korttidsparkeringar vid kajen.

Parkering och betallösningar

Torggaraget 10 platser på plan 6
Cylindergaraget 8 platser på plan 3
Entrégaraget 8 platser på plan 3

Frågor om laddplatserna besvaras av Bee Charging Solutions.
Kontakt: 077- 44 33 900 / Bee.se/app

Fler och bättre laddplatser

I januari 2020 påbörjar vi arbetet med att utöka och uppgradera våra olika laddplatser. Vi ska ersätta de nuvarande laddstolparna och under denna period kommer det inte vara möjligt att ladda bilen. Vi kommer att informera om den aktuella tidsperioden för arbetet vid respektive laddplats.

Parkeringsnyheter

Uppgradering/modernisering av våra parkeringsautomater har på-börjats och beräknas vara klart i januari 2020. Automaterna byts ut eller görs om för att förenkla för dig som parkerar och ska lösa biljett. Med uppgraderingen kommer även p-avgifterna att justeras för första gången på många år.

Parkering och betallösningar

Under senhösten kommer vi att uppgradera/modernisera våra parkeringsautomater. Vi ska göra det enklare för dig som parkerar och löser biljett.