Hyresnytt

För hyresgäster

Hyresnytt

Det händer mycket i Nacka strand. Här uppdaterar vi kontinuerligt med information och händelser som kan vara bra att veta och känna till för dig som bor eller verkar i området.

Läs vårt senaste nyhetsbrev!
Nytt från din stadsdel – november 2021

Kryssarklubben i Nacka Strand

Svenska Kryssarklubben har flyttat in på Cylindervägen 12! Båtklubben är en av världens största och riktar sig till de som älskar båt, hav och skärgård. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivare båtliv med gemenskap och erfarenhet. Välkomna! 

Infartsparkering försvinner

När torggaraget övergår till att bli en gemensamhetsanläggning försvinner infartsparkeringen. Detta sker runt årsskiftet.

Sjöpolisen 100 år

Stort grattis till sjöpolisen som firar 100 år! Redan år 1921 inrättades hamnpolisen, som senare blev sjöpolisen. Sedan start har de arbetat för att vi ska vara trygga till sjöss och i skärgården – och vi är tacksamma för deras fina arbete!

Julbord i Nacka Strand

Börjar du bli sugen på julbord? Oavsett om du är företag eller privatperson kan du njuta av välsmakande delikatesser hos både Tornvillan och Heat i Nacka Strand!

Busshållplats tillfälligt flyttad

Busshållplatsen på Cylindervägen (med busstrafik in mot Nacka Strand) är sedan en tid placerad utanför tunneln. Även gående hänvisas till trottoaren på andra sidan vägen. Anledningen är att Besqab behöver hålla säkerhetsavstånd vid avlastning av materiel, och förändringarna kommer att vara kvar så länge avlastning sker nära vägen.

SkandiaMäklarna till Torghuset

Torghuset har fått sina första hyresgäster i form av SkandiaMäklarna, som ser flytten som ett steg i den kvalitetsresa de gör just nu. Renoveringen av Torghuset pågår fortfarande, vilket ger nya hyresgäster möjlighet att påverka utformningen av deras framtida kontor.

Kryssarklubben flyttar in

Nu flyttar Svenska Kryssarklubben in på Cylindervägen 12! Klubben är för dig som älskar båtar, havet och skärgården och vill dela ditt intresse med likasinnade.

Nya lägenheter

Besqabs bygge går framåt. Etapp 1 och 2, med cirka 90 lägenheter, kommer att stå klara för inflyttning till Q4 2022.

Heat firade 1 år

Den populära lunchrestaurangen Heat Nacka Strand fyllde 1 år i augusti, vilket firades med härlig buffé och lyxiga efterrätter.

Beställ mat direkt i app

Miss Goong har anslutit sig till appen WEIQ, som gör att gäster slipper vänta. I appen kan du beställa mat för att sedan hämta upp den på restaurangen. Ladda ner idag så är du redo nästa gång du är sugen på stans bästa sushi!

För miljön

Nu använder vi bara grön el i alla våra fastigheter. Vi är måna om miljön och vår ambition är att alltid utvecklas. Detta är ett steg i ledet.

Cylindervägen blir enkelriktad

För att öka framkomligheten både för gående och trafik kommer Cylindervägen att bli enkelriktad. Enkelriktningen innebär också att det skapas nya korttidsparkeringar vid kajen.

Ny uteservering!

Inför sommaren kommer torget vid bussterminalen utanför Savör och Birgittas bageri att få sig en rejäl uppfräschning. Det blir både en ny uteservering och en bar.

Nyöppning av infartsparkering!

Nu är infartsparkeringen i Torggaraget i Nacka Strand öppen igen! Här finns ca 200 p-platser för den som vill ställa bilen och ta bussen eller Sjövägen in mot stan.

Parkering och betallösningar

Torggaraget 10 platser på plan 6
Cylindergaraget 8 platser på plan 3
Entrégaraget 8 platser på plan 3

Frågor om laddplatserna besvaras av Bee Charging Solutions.
Kontakt: 077- 44 33 900 / Bee.se/app

Aktuell info om parkering

I samband med att nya p-automater installeras och nya zonkoder införs vill vi börja med att be om ursäkt för att det kommer att vara lite stökigt med parkeringen under ett par veckor. Från och med i morgon fredagen den 10/1 kommer de gamla p-automaterna inte längre att gå att använda.

Fler och bättre laddplatser

I januari 2020 påbörjar vi arbetet med att utöka och uppgradera våra olika laddplatser. Vi ska ersätta de nuvarande laddstolparna och under denna period kommer det inte vara möjligt att ladda bilen. Vi kommer att informera om den aktuella tidsperioden för arbetet vid respektive laddplats.

Ta trappan igen

Nu är snart ombyggnationen klar och äntligen tillgängliggörs den stora trappan från båthamnen till torget igen. Trappan beräknas att öppna någon gång under januari 2020. Tack för ert tålamod! 

Parkeringsnyheter

Uppgradering/modernisering av våra parkeringsautomater har på-börjats och beräknas vara klart i januari 2020. Automaterna byts ut eller görs om för att förenkla för dig som parkerar och ska lösa biljett. Med uppgraderingen kommer även p-avgifterna att justeras för första gången på många år.

Parkering och betallösningar

Under senhösten kommer vi att uppgradera/modernisera våra parkeringsautomater. Vi ska göra det enklare för dig som parkerar och löser biljett.

Sjung om studentens lyckliga dar

Nu är det dags för våra gymnasieelever att ta studenten. Vare sig du är familj, vän eller bara nyfiken är du välkommen att fira och ta del av studenternas utspring.

Sommarstädning på området

Sommaren är runt hörnet och det har blivit dags för städning av våra garage och trapphus. Vi kommer att börja städa vecka 23, information kring tider kommer att sättas upp i respektive trapphus och garage när det är dags.

Äntligen ute

Äntligen öppnar den härliga uteserveringen på Restaurant J. Här njuter du av sol hela dagen och Stockholms förmodligen vackraste solnedgång.