2023-09-20

Stora förhoppningar för Stella i Nacka strand

När stjärnkrögaren Jonas Lagerström öppnade Stella Pizza på Augustendalsvägen 16 i Nacka strand ville han bidra med ambition. En restaurangverksamhet som drivs med spontanitet, och aktiverar stadsdelen genom händelser på torget och i restaurangen.

Michelinstjärnan till trots är kvarterskrogen central för Jonas. Själv har han ingen restaurangbakgrund i familjen, och vet därför hur viktigt det är med en lokal mötesplats. Med Stella vill han göra torget i Nacka strand till den mötesplatsen, och ser stor potential i området:

– Nacka strand är ett otroligt bra område och potentialen är så stor. Jag ser väldigt mycket fram emot när torget blir klart. Just nu känns det lite som en oskriven bok. Jag hade verkligen velat skapa en yta som man kunde aktivera ännu mer. Få till en liten bar och kunna göra pizza ute. En pergola där folk samlas och har sina midsommarfiranden.  Den känslan vill man ha. Jag tror att det är ett guldläge om man gör rätt, det finns så många möjligheter.

Från möten med tillsynsmyndigheter till upplevelsen som fastighetsägare hyllar Jonas bemötandet han har fått i ju med öppnandet av Stella, och ser Nacka strand som en bra plats att etablera sig på:

– Det känns som en växande stadsdel som vill mycket, som har driv. Man vill utvecklas och skapa någonting som är bättre än det som har varit. Det är mycket så vi tänker också, man vill göra någonting lite bättre. Så känns det både som fastighetsägare och som människa.

Besök webben
Hitta hit