2019-05-16

Upplev Stockholm med båt

Stockholms innerstad är svårslagen, men om du vill uppleva något ännu mer idylliskt ska du ge dig ut i skärgården. Niclas Sjögren driver Marinmäklarna i Nacka strand. Han hjälper dig att hyra båt så att du kan upptäcka skärgården eller bara ta en tur runt Djurgården.

Niclas Sjögren, startade Marinmäklarna för 25 år sedan. Ända sedan de flyttade verksamheten till Nacka strand har de förvaltat hamnen och försett båtälskare med båtar av högsta kvalitet. Marinmäklarna är stadsdelens ansikte utåt för alla som kommer hit den vackra vägen via vattnet. När Marinmäklarna flyttade hit var det inte mycket liv i området, stora delar renoverades eller byggdes om. Men succesivt steg pulsen och idag har Nacka strand utvecklats till den ursprungliga idéen.

– Det sker en stor förändring i Nacka strand just nu. Byggandet fortsätter och stadsdelen fylls med ännu mer liv och rörelse. Det skapar en helt annan puls i området och utvecklingen av Nacka strand är en häftig upplevelse att följa på nära håll, säger Niclas.

Marinmäklarna är inte bara ansiktet utåt för Nacka strand, de håller ordning i hamnen och hyr ut båtar för alla som är intresserad av att uppleva skärgården. Det funkar dessutom utmärkt att hyra båtplats i hamnen. De flesta som hyr en båt åker runt Djurgården eller väljer att upptäcka skärgården. Det är en av anledningarna till att Marinmäklarna främst hyr ut små båtar, det passar besökarnas behov allra bäst.

– För de som vill upptäcka Stockholms skärgård finns massor av fina vikar och sandstränder i närheten av hamnen. Och Fjäderholmarna ligger bara tvärs över fjärden. För de som vill åka lite längre kan man besöka fina restauranger i Saltsjöbaden, bada i Vaxholm eller upptäcka Grinda, säger Niclas.

För att få hyra båt är nautisk kompetens ett krav. Om du redan har det så är det bara att besöka Marinmäklarna och låna nycklarna till en fantastisk skärgårdupplevelse.