En modern skärgårdsupplevelse

Hotel J

När Hotel J skapades hade man i tankarna sjömän som återvände från havs, så det är inte konstigt att de 158 rummen inspireras av segeltemat. På väggarna i korridorerna kan man hitta allt från inramade signalflaggor, en rigg och en kanot. Till och med namnet anspelar på havet, där ”J” är en seglarterm från en mätregel på världens finaste segelbåt.

Från en av de 12 terrasserna högst upp i den nybyggda delen har man första parkett till Stockholms inlopp. De ljusa rummen i New Hampton-stil bjuder in till avkoppling, och nästan alla är inredda med badkar för långväga sjöfarare att krypa ner och värma sig i.

Här, på en av Stockholms mest natursköna platser, blir hotellet en oas mellan storstad och skärgård. Att ha naturen så nära inpå, och ändå kunna ta sig till city på bara 25 minuter, skapar fantastiska förutsättningar för lyxiga retreats och getaways. Anna Björklund, VD på Hotel J, belyser hur viktig miljön är för upplevelsen:

– Det är en väldigt avslappnande och återhämtande miljö. Man ska kunna komma hit och koppla av. Det gör man redan idag men vi vill bygga vidare på det, ta vara på naturen och jobba med wellness för att skapa ett välbefinnande hos gästen.

Redan på 1800-talets slut sökte sig välbärgade semestrande stockholmare hit för att njuta av naturen och det vackra läget. Hotellets brygga uppmanar till ett dopp, och bastun finns på behagligt avstånd, till och med på kalla dagar. Läs mer på deras hemsida, och unna dig en vistelse i välgörande miljö.

Besök webben