Pontus Frithiof är återigen aktuell med ett nytt, spännande projekt. Vid årsskiftet öppnar krögaren och entreprenören sin nya restaurang i Nacka Strand – Fabriken by Pontus Frithiof. Tillsammans med inredningsarkitekterna på Whyte Lilja, skapar de en plats där dåtid och framtid möts, med en stil som flörtar med den pulserande energin från USA:s västkust.
Sedan februari har Pontus Frithiof med team ansvarat för mat och dryck på Nacka Strand Möten & Event, och i juni blev det klart att Pontus blir hyresgäst hos Alecta Fastigheter. Fabriken by Pontus Frithiof blir ett nytt tillskott på Stockholms krogscen. Restaurangen, med hållbarhet i fokus, blir en destination där lokal industrihistoria förenas med en modern touch. Whyte Lilja har tagit fasta på lokalernas råa, industriella charm och skapar en inredning som hyllar de vackra tegelbyggnaderna, samtidigt som den bär en dynamisk känsla av Los Angeles, något som också kommer att speglas i menyn.
– Vi är oerhört glada över att få möjligheten att driva en krog i dessa fantastiska lokaler med oslagbart läge. Fabriken kommer att bli en levande mötesplats för alla, oavsett om gästerna vill ta en snabb frukost, njuta av en lång lunch, hålla ett inspirerande möte eller bara koppla av med en härlig fika eller ett glas vin på eftermiddagen, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.
Utöver en generös restaurangdel kommer Fabriken by Pontus Frithiof även att erbjuda en chambre séparée, ett orangeri, ett bageri och en deli. Till sommaren öppnas dessutom en rymlig uteservering som förvandlar restaurangen till den perfekta platsen att njuta av mat och dryck i solen. Fabriken blir inte bara en restaurang, utan en destination för både små och stora evenemang, och en naturlig mötesplats för boende och företag här i Nacka Strand.
Vid årsskiftet 2024/2025 slår Fabriken by Pontus Frithiof upp dörrarna och bjuder in till en upplevelse där smak och atmosfär förenas i hjärtat av Nacka Strand.
Rendering: Whyte Lilja