Upplev Nacka Strand

Upplev Nacka Strand

I vår serie Upplev Nacka Strand får du möjlighet att se stadsdelen växa fram och utvecklas. Titta in hos våra företag, möt intressanta människor eller njut av den magiska havsvyn för att få en glimt av vardagen i livfulla Nacka Strand.

Restaurang Heat

Heat är restaurangen där hemlagad mat ligger i fokus. I allt från förrätter till deras goda lunchbuffé kan du som gäst förvänta dig vällagad, hemgjord mat gjort med kärlek och på de bästa av råvaror. På Heat kan du även beställa catering, eller boka deras lokal till din fest.

Besök webben
Hitta hit

Tobin Properties

Tobin Proprties är ett litet och personligt företag som bygger nya lägenheter i Nacka Strand. Just nu byggs första etappen, K1, som är ett projekt med 60 lägenheter som väntas stå klara om cirka två år.

Besök webben

Yanmar

På Yanmar tillverkas och säljs marina dieselmotorer och industrimotorer över hela världen. I Sverige är fokus på det marina och företaget förser allt från fritidsbåtar och taxibåtar, till polis, militär och kustbevakningsbåtar med motorer. Det marina läget i Nacka Strand gör att kunderna kan få hög och snabb service, till exempel genom att återförsäljare och verkstäder kan ta sig dit med sina servicebåtar och hjälpa kunder på plats.

Besök webben

Little Britain Tea Garden

I glappet mellan två urbana byggnader gömmer sig det idylliska Little Britain Tea Garden. Här serveras det mesta från rykande färska scones till lyxiga kakor – alltid med engelsk touch. Maten kan avnjutas i den lummiga, blommande trädgården eller på kullen med utsikt över Stockholms inlopp. Caféet är perfekt för en lättare lunch eller en god fika.

Besök webben
Hitta hit

SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna hjälper människor att göra bra bostadsaffärer och siktar mot att bli ledande kvalitetsmäklare. I Nacka Strand förmedlar de i första hand privatbostäder, som hus och lägenheter. Företaget har funnits i över 40 år och flyttade in i Nacka Strand 2021, som ett steg i ledet på sin kvalitetsresa. För de som söker bostad i området finns alltid utmärkt service och hjälp att få hos SkandiaMäklarna.

Besök webben

Kemtvätt & Skrädderi Nacka Strand

På Kemtvätt & Skrädderi i Nacka Strand är det alltid full fart. Hit kommer företag och invånare för kemtvätt, mattvätt, vittvätt, skovård, nyckelservice och skrädderi. Kemtvätt & Skrädderi har funnits i Nacka Strand sedan 1986.

Besök webben
Hitta hit

Nacka Strands Blommor

Blomsterbutiken förser Nacka Strands invånare och företag med vackra buketter och väldoftande blommor året runt. Butiken har funnits i 19 år och var från början liten, men har vuxit i takt med stadsdelen. Idag är Nacka Strands Blommor en erkänd och väletablerad oas med stor kompetens inom sitt område.

Hitta hit

Besqab

Besqab är en passionerad bostadsutvecklare som bygger ett helt nytt kvarter med 200 lägenheter, med utsikt över fjärden i Nacka Strand. Företaget besitter stor kunskap och förståelse kring bostäder och drivs av en vilja att skapa kvadratsmarta, genomtänkta, funktionella, hållbara och inte minst hemtrevliga bostäder.

Besök webben

Sjöpolisen

Med sex polisbåtar och två vattenskotrar ser Sjöpolisen till att hålla Nacka Strand-borna trygga. Området har låg brottslighet och anses vara ett lugnt område att bo i. Sjöpolisen fungerar som en utryckningsenhet och utreder alla brott i marin miljö, inklusive öar.

Besök webben

Marinmäklarna

Marinmäklarna har funnits i Nacka Strand i 25 år och säljer nya och begagnade motor- och segelbåtar av klassiska modeller. För dig som vill se skärgården från sin bästa sida går det också att hyra båt. I samarbete med olika hyresvärdar ser Marinmäklarna till att hamnen är ett ansikte utåt för området och de hyr ut båtplatser, oftast till boende i Nacka Strand.

Besök webben
Hitta hit

Mediagymnasiet

Med gott om plats i vackra lokaler utbildas idag 350 elever på Mediagymnasiet. Skolan lär dig det senaste inom digital teknologi, kommunikation och innovation, med stort fokus på kreativitet. Här erbjuds högskoleförberedande program som förbereder elever för arbetsliv eller vidare studier.

Besök webben
Hitta hit

Strandpromenad Svindersviken

Strandpromenaden mellan Svindersviks herrgård och Nacka Strand slingrar sig runt berget och bjuder på utsikt över skärgård och härlig natur. Sträckan är cirka två kilometer och består till största del av trädäck. Hela promenaden är tillgänglighetsanpassad.

Hitta hit

Storadio Aero

Storadio står för Stockholm Radio och de har sedan 60-talet arbetat med HF-radiotjänster, det vill säga kommunikation mellan flygplan i luften och människor på marken. Flygplan anropar Storadio Aero, som sedan vidarekopplar samtalet. Det kan gälla allt från medical calls till att testa sin kommunikationsutrustning.

Besök webben
Hitta hit

Ohlandergruppen

IT-företaget Ohlandergruppen består av generalister och specialister inom IT. De hjälper både små och medelstora företag med att ta hand om hela IT-miljön, från serversystem till klienter och personlig support.

Besök webben
Hitta hit

Husarkitekt – Elisabeth Lillman

I flera år har husarkitekten Elisabeth Lillman arbetat med lokaler som ska hyras ut i Nacka Strand. Ur hennes perspektiv är stadsdelens historia det som gör den så attraktiv. De gamla tegelbyggnaderna, som nu omgärdas av nya hus, ger autenticitet till det natursköna och vackra området.