Upplev Nacka Strand

I vår serie Upplev Nacka Strand får du möjlighet att se stadsdelen växa fram och utvecklas. Titta in hos våra företag, möt intressanta människor eller njut av den magiska havsvyn för att få en glimt av vardagen i livfulla Nacka Strand.

Hotel J

Hotel J är en modern skärgårdsupplevelse med ljusa fräscha rum i New Hampton-stil. Närheten till naturen skapar en avslappnande oas bara 25 minuters båtfärd från innerstaden. Unna dig en härlig getaway med mys framför brasan, ett dopp vid bryggan och en sittning i bastun. Skäm bort dig med middag på Restaurant J, eller njut av havsutsikten från trädgården över Stockholms hamninlopp.

Besök webben
Hitta hit

SATS Nacka Strand

På Cylindervägen 18 hittar du SATS, ett fräscht och modernt gym. En plats för alla där du får hjälp att nå dina mål, i din takt. Här kan du både träna i grupp och individuellt, med PT eller på egen hand. På gymmet finns ytor för fria vikter och personlig träning, cykelsal, konditionsmaskiner och två stora bollhallar, allt för att du ska få till din träning.

Besök webben
Hitta hit

Frisörerna i Nacka Strand

På markplan i det nyrenoverade Torghuset finns Frisörerna i Nacka Strand. Salongen har funnits i området i 26 år och idag arbetar två frisörer med att styla, klippa och färga. Salongen använder miljövänliga produkter med nedbrytbara och återanvändbara förpackningar från Kevin Murphy.

Besök Facebook-sidan
Hitta hit

Stella Pizza

Bakom succén Stella står inga mindre än Jonas Lagerström och Danny Falkeman. Samma duo är även ansvariga för stjärnkrogen Etoile, som 2018 belönades med en Michelinstjärna. Inspirerade av den svenska pizzatraditionen öppnar de nu sin sjätte och hittills största enhet i Nacka Strand.

Läs mer
Besök webben
Hitta hit

Claudio Kitchen & Friends

Hos Claudio Kitchen & Friends har ägaren Claudio Hjort skapat ett mini-Italien mitt i Nacka strand. Med omtanke för råvaran och genuina smaker serverar de sina populära focaccia, fräscha sallader och en ost- och charkbricka fylld av kärlek. I den anslutande butiken kan du köpa med dig italienska delikatesser hem, och i café-delen kan du både boka catering och beställa take-away. Med fullständiga rättigheter blir detta en härlig träffpunkt där du kan både äta och dricka gott.

Besök webben
Hitta hit

Tura Scandinavia och Network Innovation

De två systerbolagen Tura Scandinavia och Network Innovation sitter i Torghuset. Tura Scandinavia distribuerar bland annat 3D-skrivare och mjukvaror i hela Norden. Network Innovation säljer storformsprintrar till butikskedjor, större tryckerier och företag som skriver ut stort.

Besök Tura Scandinavias webb
Besök Network Innovations webb
Hitta hit

Svenska Kryssarklubben

Svenska Kryssarklubben har 40 000 medlemmar och riktar sig till alla som älskar båt, hav och skärgård. Medlemmarna kommer framför allt från Sverige, men även Norge, Finland och övriga Europa. Föreningen håller utbildningar för att göra människor till säkrare båtförare. De erbjuder också gemenskap, till exempel genom att anordna gemensamma båtresor med olika teman. Bland annat har de ofta utflykter för barnfamiljer eller seglarresor som stäcker sig långt ut i Europa.

Besök webben
Hitta hit

Restaurang Heat

Heat är restaurangen där hemlagad mat ligger i fokus. I allt från förrätter till deras goda lunchbuffé kan du som gäst förvänta dig vällagad, hemgjord mat gjort med kärlek och på de bästa av råvaror. På Heat kan du även beställa catering, eller boka deras lokal till din fest.

Besök webben
Hitta hit

Tobin Properties

Tobin Proprties är ett litet och personligt företag som bygger nya lägenheter i Nacka Strand. Just nu byggs första etappen, K1, som är ett projekt med 60 lägenheter som väntas stå klara om cirka två år.

Besök webben

Little Britain Tea Garden

I glappet mellan två urbana byggnader gömmer sig det idylliska Little Britain Tea Garden. Här serveras det mesta från rykande färska scones till lyxiga kakor – alltid med engelsk touch. Maten kan avnjutas i den lummiga, blommande trädgården eller på kullen med utsikt över Stockholms inlopp. Caféet är perfekt för en lättare lunch eller en god fika.

Besök webben
Hitta hit

SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna hjälper människor att göra bra bostadsaffärer och siktar mot att bli ledande kvalitetsmäklare. I Nacka Strand förmedlar de i första hand privatbostäder, som hus och lägenheter. Företaget har funnits i över 40 år och flyttade in i Nacka Strand 2021, som ett steg i ledet på sin kvalitetsresa. För de som söker bostad i området finns alltid utmärkt service och hjälp att få hos SkandiaMäklarna.

Besök webben

Kemtvätt & Skrädderi Nacka Strand

På Kemtvätt & Skrädderi i Nacka Strand är det alltid full fart. Hit kommer företag och invånare för kemtvätt, mattvätt, vittvätt, skovård, nyckelservice och skrädderi. Kemtvätt & Skrädderi har funnits i Nacka Strand sedan 1986.

Besök webben

Hitta hit

Nacka Strands Blommor

Blomsterbutiken förser Nacka Strands invånare och företag med vackra buketter och väldoftande blommor året runt. Butiken har funnits i 19 år och var från början liten, men har vuxit i takt med stadsdelen. Idag är Nacka Strands Blommor en erkänd och väletablerad oas med stor kompetens inom sitt område.

Hitta hit

Nacka Strand Dental

I ljusa fräscha lokaler på Cylindervägen 14 möter du det glada teamet på Nacka Strand Dental. Här gör man allt från tandblekning och akutundersökningar, till specialistbehandlingar och tandreglering. Kliniken, som är anpassad för olika funktionsgrader, ligger lättillgängligt på markplan. Sen de öppnade 2018 har deras mål alltid varit att sätta dig som patient i fokus, och de siktar på att bli det självklara valet av tandläkare i Nacka strand.

Besök webben

Besqab

Besqab är en passionerad bostadsutvecklare som bygger ett helt nytt kvarter med 200 lägenheter, med utsikt över fjärden i Nacka Strand. Företaget besitter stor kunskap och förståelse kring bostäder och drivs av en vilja att skapa kvadratsmarta, genomtänkta, funktionella, hållbara och inte minst hemtrevliga bostäder.

Besök webben

Sjöpolisen

Med sex polisbåtar och två vattenskotrar ser Sjöpolisen till att hålla Nacka Strand-borna trygga. Området har låg brottslighet och anses vara ett lugnt område att bo i. Sjöpolisen fungerar som en utryckningsenhet och utreder alla brott i marin miljö, inklusive öar.

Marinmäklarna

Marinmäklarna har funnits i Nacka Strand i 25 år och säljer nya och begagnade motor- och segelbåtar av klassiska modeller. För dig som vill se skärgården från sin bästa sida går det också att hyra båt. I samarbete med olika hyresvärdar ser Marinmäklarna till att hamnen är ett ansikte utåt för området och de hyr ut båtplatser, oftast till boende i Nacka Strand.

Besök webben
Hitta hit

Nacka Strands Gymnasium

Med gott om plats i vackra lokaler utbildas idag 350 elever på Nacka Strands Gymnasium. Skolan lär dig det senaste inom digital teknologi, kommunikation och innovation, med stort fokus på kreativitet. Här erbjuds högskoleförberedande program som förbereder elever för arbetsliv eller vidare studier.

Besök webben
Hitta hit

Strandpromenad Svindersviken

Strandpromenaden mellan Svindersviks herrgård och Nacka Strand slingrar sig runt berget och bjuder på utsikt över skärgård och härlig natur. Sträckan är cirka två kilometer och består till största del av trädäck. Hela promenaden är tillgänglighetsanpassad.

Hitta hit